logo skoleni-kurzy

SOUCASNA CESKA LYRIKA, PROZA A KOMENTÁŘE KE KURZU


skoleni-kurzy.eu




Podrobné hledání kurzů, školení a rekvalifikací



skoleni-kurzy.eu

[skoleni-kurzy.eu] Zde najdete různé kurzy, školení, semináře a rekvalifikační kurzy z různých oborů.

Nenašli jste kurz, školení a/nebo seminář?

Pošlete nám nezávaznou poptávku po kurzu a my se ho pokusíme najít a pošleme Vám kontakt na vzdělávací firmu a/nebo Vaši poptávku kurzu zveřejníme v seznamu poptávek.

Registrace školící firmy

Jste školící firma, vzdělávací instituce a/nebo pořádáte školení, kurzy, rekvalifikační semináře? Zaregistrujte svoji firmu na serveru a zvyšte počet svých klientů.
 

Náhodný kurz/školení


DO313 Red Hat Single Sign On Administration - DataScript s.r.o.
Introduction to configuring and managing Red Hat Single Sign-On for authenticating and authorizing applications Red Hat Single Sign-On Administration (DO313) is designed for system administrators who want to install, configure and manage Red Hat Single Sign-On servers for securing applications. Lea

^

 

 

SOUCASNA CESKA LYRIKA, PROZA A KOMENTÁŘE KE KURZU

Viz také následující kurzy :
  • Trendy a strategie ve firemním nákupu - Praktické tipy pro současnou situaci na trhu pro firemní nákupčíPodrobnosti
  • Bez komentáře se novinářům neříká: krizová komunikace (nejenom s médii)Podrobnosti
  • Bez komentáře se novinářům neříká: krizová komunikace (nejenom s médii)Podrobnosti
  • Best practice lektorského umění - Praktický průvodce úspěšným vedením kurzůPodrobnosti
  • Pasti a nástrahy inspekční činnosti ve školách – Česká školní inspekce od A do ZPodrobnosti


Současná česká lyrika, próza a drama
- Komentáře a dotazy na školení/kurz


---(zatím žádný dotaz)---



-x- Pro tento kurz již nelze poslat žádný dotaz -x-

Tento kurz již byl smazán




Zpět ke kurzu

Současná česká lyrika, próza a drama

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy posoudilo žádost instituce: Akademie Literárních novin, IČ 02513251, Korunní 104, 101 00 Praha 10, Č.j.: MSMT- 1754 - 2016-1-7 ze dne 8.1.2016 o udělení akreditace na základě § 25 a § 27 zákona č. 563 - 2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu se zákonem č. 500 - 2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, rozhodlo takto: Uděluje akreditaci instituci: Akademie Literárních novin, IČ: 02513251 sídlem: Korunní 104, 101 00 Praha 10 k provádění vzdělávacích programů a vydávání osvědčení o jejich absolvování kurzu Současná česká lyrika, próza a drama.
* Současná česká lyrika, rozsah 1 den, 6 vyučovacích hodin, lektor: Petr Bílek 1. dvouhodinová lekce. Má současná česká poezie publikum? Dá se její krajina přehlédnout jako celistvé území, nebo si záměrně hraje se skrytostí? Poezie jako existence mezi literaturou, divadlem,hudbou a výtvarným uměním. Panorama autorských jmen: Šiktanc, Hruška, Slíva, Huptych, Borkovec, Malý, Ohnisko, Rudčenková, Štastná, Typlt, Trojak, Riedelbauchová, Fischerová... 2. dvouhodinová lekce. Rozhovor s básníkem. Tématem bude jeho dílo, ale i otázky širšího kulturního zaměření generované ojedinělou atmosférou diskuse v redakčních prostorách Literárních novin a angažovaností všech přítomných. 3. dvouhodinová lekce. Jsou v současné tvorbě českých autorů rozpoznatelné prvky imanentního vývoje? Jakou roli hraje domácí tradice a jakou inspirace jinojazyčná? Existují tvůrčí školy kolem časopisů, např. Weles, Psí víno nebo Revolver Revue? Současná česká próza, rozsah 1 den, 6 vyučovacích hodin, lektoři: Petr Bílek, Ivan Matějka 1. dvouhodinová lekce. Česká próza v éře kultivovanosti a nedostatku talentů. Existuje silné téma v současné české společnosti? Je román definitivně odsouzen k životopisům výrazných osobností nebo do privátních sfér autorových? Příklady z děl: Reiner, Viewegh, Kahuda, Hůlová, Němec, Rudčenková, Denemarková, Zmeškal, Ryšavý, Prouza, Kratochvil, Katalpa, Dousková, Andronikova, Topol, Hakl, Rudiš, Hájíček, Boček, Boučková, Brdečková, Berková... 2. dvouhodinová lekce. Rozhovor s prozaikem. Tématem bude jeho dílo, ale i otázky širšího kulturního zaměření generované ojedinělou atmosférou diskuse v redakčních prostorách Literárních novin a angažovaností všech přítomných. 3. dvouhodinová lekce. Odvrácená strana literatury. Vladislav Vondruška, mezi historickou detektivkou a historickou epopejí. Naděje české detektivky: Miloš Sýkora, Roman Ludva, Iva Procházková, Daniela Fischerová, Smolíková & Walker Procházka. Alternativní dějiny ve Valhale Františka Novotného. Agent JFK, nekonečná kolektivní sága české fantasy. Současné české drama (a mluvené slovo). Rozsah 1 den, 6 vyučovacích hodin. Lektor: Ivan Matějka 1. dvouhodinová lekce. Situace divadel v 21. století. Jak se uplatňují původní autoři na tuzemských divadelních jevištíc


... Zpět ke kurzu  -> Současná česká lyrika, próza a drama



Akademie Literárních novin

Akademie Literárních novin vstoupila letos do čtvrtého roku svého života. A zdá se, že opět úspěšně. Má sice stále větší konkurenci, ale sází především na vysokou kvalitu vlastních lektorů, mezi něž patří naši přední odborníci ve svém oboru, kteří umějí předat posluchačům svoje hluboké znalosti poutavou a srozumitelnou formou. Jsou to historici, spisovatelé, novináři, pedagogové ze špičkových vysokých škol a další osobnosti, často spolupracovníci a autoři Literárních novin. Mezi nejoblíbenější patří stále tématika současné české literatury a literatury světové [ruské, americké, britské]. Velkému zájmu se těší také třídenní intenzivní seminář tvůrčího psaní s Danielou Fischerovou v krásném prostředí krkonošského welness hotelu Bouda Máma, kde kromě načerpání vědomostí se lze věnovat i tělesné schránce [uskuteční se opět letos v květnu]. O tom, že si ve školách uvědomují význam výchovy ke čtenářství, svědčí hojná účast na kurzu Literatura pro děti vedená spisovatelkou a dlouholetou šéfredaktorkou nakladatelství Albatros Šárkou Krejčí. Populární je i kurz Média a my na pomoc mediální výchově, kde slovo mají např. novináři Karel Hvížďala či Petr Žantovský. Jsme rádi, že stranou zájmu není ani náš mateřský jazyk: chybám v jeho užívání i tendencím vývoje je věnován samostatný kurz Problémy současné češtiny, který navštěvují jak učitelé, tak pracovníci různých oborů, kteří pracují s naší mateřštinou.

Akademie Literárních novin

Nové kurzy a školení od této školící firmy (RSS)
 
 
RSS
RSS - odběr novinek - nové kurzy, rekvalifikace a školení
Nové kurzy/školení | Nové termíny kurzů/školení | Last-Minute | Odběr novinek na Váš mail
skoleni-kurzy.eu

SKOLENI-KURZY.EU



REGIONY



MENU



KONTAKT


skoleni-kurzy.eu
2007 - 2024 © OBEC.net, sro
Potoční 8, 617 00 Brno, CZ
Email: info[at]skoleni-kurzy.eu
Telefon:(+420) 775 193 488
Fax:
Kontakt

+



+




V případě dotazu ke kurzu využijte prosím kontaktní formulář u daného konkrétního kurzu





Školení: MS Excel – pokročilé výpočty a funkce v příkladech v květnu 2024 - Praha 5
^